A fitovet hőse a magyar romkutató kutya

Az elmúlt napokban, hetekben az egész világ a Törökországban és Szíriában pusztító földrengésre figyel. Mi most szeretnénk mélységes tiszteletünket és elismerésünket kinyilvánítani a romkutató kutyák felé, akik erejüket megfeszítve, folyamatosan dolgoznak napi 8-9 órában is megállás nélkül mínusz fokokban. Hálásak vagyunk ezen csodálatra méltó kutyusoknak és gazdiknak is és minden ott segédkező segítőnek is.

A kutyusok munkájukkal már rengeteg életet mentettek meg eddig és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is. Hatalmas kincsek ők nekünk, hiszen:

,, Egy technikai eszköz sem tudja megközelíteni egy kutya orrának képességét és hatodik
érzékét, ha emberek kereséséről van szó.”

Ezen mentő kutyák különlegesek, természetüknél fogva lojálisak, az erejükben is a segíteni akarás csörgedezik. Felderítő munkájuk során hangos ugatással jelzik, ha megtalálták a keresett személyt vagy embert érzékelnek a romok alatt. Teljes harmóniában dolgoznak együtt gazdáikkal, vidámságuk és az emberszeretetük szívet melengető a tragédiák helyszínén.

Szeretnénk külön megemlíteni a Fitovet hősét is, akinek kezelése miatt fedeztük fel a gyógynövény tartalmú gyógyító szirupokat, köztük az ő életét megmentő Thrombup szirupot is. Bemutatjuk a ma már nyugdíjas éveit töltő, korábban világbajnok magyar romkutató kutya történetét, akin elsőként segíthettünk.

Hősünk története ott kezdődött, hogy gazdijával egy híres párizsi romkutató versenyen vettek
részt, amely már nem az első versenye volt.

Ebben a versenyben kutyusunk és gazdája feladata volt a földrengésben összedőlt negyed romjait vizsgálni, egy szálloda és gyorsétterem romjai között keresték a túlélők nyomát, ahol nagy örömükre megtalálták a 3 sérültet.

A verseny eddig teljesen pompásan hangzik, hiszen itt elnyerte a világbajnoki címet, gazdája mérhetetlenül büszke volt rá. ?

Azonban a verseny után rosszul lett. Gyors vizsgálat során kiderült Babesia gibsonival fertőződött meg. Súlyos állapotban került állatorvoshoz, a fertőzés, majd kezelés hatására a vérképe drámaian romlott. Mindenki az életéért aggódott.

Addig gondolkodtam, hogyan is menthetném meg életét, míg eszembe jutott egy egy évvel korábbi kongresszuson látott poszter előadás egy indiai előadótól, amelyen egy speciális készítménnyel sikeresen kezelte a hasonlóan súlyos babéziás kutyákat Indiában.

Felvettük a kapcsolatot az indiai előadóval, aki a gyártó céghez irányított minket. Hamarosan meg is érkezett a szállítmány, így még időben eltudtuk kezdeni a Thrombup szirupos kezelését. Hála a szirupnak gyors és jelentős állapotjavulást értünk el rövid idő alatt. Ezt követően, folytatva a kezelést teljes gyógyulást értünk el.

Hősünk azóta jól van és élvezi nyugdíjas éveit szerető családjával együtt és még arra is hajlandó volt, hogy pózoljon a Thrombup sziruppal.?

Baráti üdvözlettel:


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.