Phyllanthus niruri

Phyllanthus niruri májvédő gyógynövény

Phyllanthus niruri a kutyatejfélék családjába tartozó, bokorszerű, egyenes szárú, nem feltűnő gyógynövény, amely körülbelül 30-40 cm magasra nő. Apró ellipszis alakú levelei a levélnyélen átellenesen helyezkednek el. Gyógyászati célra a növény minden része alkalmas, de a leggyakrabban a föld feletti részeit, fehér vagy sárga virágait, kerek termését, de leggyakrabban a szárát használják fel.

A trópusok ajándéka:

Eredetileg, vadon termő fajként az Amazonas melletti trópusi őserdőkből származik, de ma már Indiában, Délkelet-Ázsiában, Afrika és Amerika tropikus területein is megtalálható. A 3000 méteres tengerszint feletti magasságig gyakran találkozhatunk vele a Bahamákon és Peru hasonlóan magasan fekvő területein is.

A titokzatos elixír: Az indiai ájurvédikus gyógyászatban ősidők óta alkalmazzák a gyógyításban. Elsősorban
hörghurut, asztma, sárgaság, tbc, vérszegénység vagy erős kiszáradás esetén.

Védelmezi a májat és a vesét:

  • Kiválóan alkalmazható májbetegségekben, erős gyulladásellenes hatású. A belőle készített tea kivételesen jótékony hatással van a májműködésre, ezért kiváló alternatívája a nálunk széles körben ismert és sűrűn használt máriatövisnek. A termések összezúzásával nyert olaj hosszabb ideig tartó tárolás esetén megavasodhat, elveszítve hatékonyságát.
  • Serkenti az epetermelést, ezzel segíti az emésztést, és megkönnyíti a máj munkáját. A növény azonban nemcsak sárgaság vagy epehólyag-gyulladás, hanem vesepanaszok és húgyúti problémák esetén is hatékony segítséget jelent.
  • A húgysav és a méreganyagok eltávolításával, a gyulladás csökkentésével mérsékli az ízületi fájdalmat. Vízhajtó hatása miatt hatékony a magas vérnyomás csökkentésében, valamint ödémás panaszok esetén.

Univerzális kőbontó:

univerzális kőbontó
  • Képes megbontani a vese-, az epe- vagy a húgykövek szerkezetét, és ellazítja az érintett szervek falának izomzatát. Ezzel megkönnyíti a kő kijutását, illetve megelőzi a további kövek kialakulását. E sajátosságaira utalnak a növény egyéb elnevezései: makantowe, stone broker, shatter stone vagy kőtörő.
  • Hatékony segítséget nyújt megfázáskor, csillapítja a lázat, enyhíti a köhögést, az asztmás tüneteket, támogatja és erősíti az immunrendszer működését. Jótékony hatású cukorbetegségben és prosztataproblémák fellépésekor.

Phyllanthus nirurit tartalmazó készítményeinkről itt olvashat bővebben: https://fitovet.hu/termekkategoria/majmukodes/

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére! 🙂

Baráti üdvözlettel:


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.