Termékek

AGNINE tabletta

12550 Ft

✅ Petefészek működés támogatása
✅ Petesejt minőségének javítása
✅ Szaporodóképesség javítása nőstényeknél
✅ Álvemhesség, tejelválasztás csökkentése
✅ Magzatfelszívódás, vetélés megelőzése

62 készleten

 • Ellenőrzött online állatpatika
 • Gyors, megbízható szállítás
 • Szakértő segítség
 • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség

Leírás

Vitex agnus castus (barátcserje) kivonat:90 mg
Inozit:300 mg

Vivőanyagok: Etil-cellulóz, Polyvinyl-pyrrolidone k30, keményítő, Na-glikolát, Magnézium-szulfát, talkum.

Bevonó anyagok: Hidroxipropil-metilcellulóz,Titánium-dioxide, talkum, PEG – 600, E110, Isopropil-alkohol, Metilén-diklorid.

Tartósító anyagok: Metil-paraben Na-paraben, Propil-paraben-Na

Az elmúlt években a szaporodásbiológus állatorvosok, tenyésztők egyre gyakrabban találkoznak kutya és macska esetében szaporodásbiológia problémákkal, melyek a nemi hormonok termelődésének zavaraira és egyéb anyagcsere zavarokra vezethetőek vissza.

A Vitex agnus castus (Barátcserje) kivonat számos aktív összetevőt tartalmaz, így flavonoidokat (casticin, kaempferol, orientin, quercetagetin, és isovitexin), iridoid glikozidokat (agnuside és aucubin) és illóolajokat (limonene, cineol, pinene, and sabinene). Dopaminerg hatását in vivo és in vitro vizsgálatokban egyaránt igazolták, amely hatás gátolja mind az alap, mind a TRH stimuláció hatására kialakuló prolaktin termelődést. Az FSH és LH termelésre gyakorolt hatásán keresztül befolyásolja a vér ösztrogén és progeszteron koncentrációját.

Inositol (Myo-Inositol): Az elmúlt 20 évben több vizsgálat is igazolta az inositolok, elsősorban két izomerje, a Myo-inositol és D-chiro-inositol, hatékonyságát a petefészek cisztás elváltozásainak gyógykezelésében.

A D-chiro-inositol a petefészek inzulin mediált androgén termelésében, míg a Myo-inositol a glükóz felvétel és az FSH hatás kifejeződésében játszik szerepet. Humán vizsgálatok igazolták, hogy a petefészek Myo-Inositol és D-chiro-Inositol koncentrációjának változása, különösen a Myo-Inositol hiány, negatívan befolyásolja az FSH hatás kialakulását. A D-chiro-Inositol az inzulin stimulálta epimerase enzim hatására, Myi-Inositolból alakul át. A theca sejtek epimerase aktivitásának emelkedése Myo-Inositol hiányt eredményez, ami inzulin rezisztencián és hyperinzulinémián keresztül a petefészek cisztás elváltozásainak egyik kritikus tényezője. A Myo-Inositol pótlás csökkentette az inzulin hatás zavarait.

Myo-Inositol adagolás hatására testsúly csökkenést, leptin koncentráció csökkenését figyelték meg.

A barátcserje kivonat (Vitex agnus castus) és Inositol együttes hatására csökken a hyperprolactinaemia, a sárgatest működés csökkenés (Corpus luteum insufficientia) okozta magzatfelszívódás és az inzulin rezisztencia

Nyilvántartási szám: 1946/1/NM/2021 NÉBIH ÁTI (60 db)

 1. Chuong CJ, Coulam CB. Current views and the beta-endorphin hypothesis. In: Gies LH, Kase NG, Berkowith C, eds. The premenstrual syndromes. New York: Churchill Livingstone, 1988:75-95.
 2. Peters-Welte C, Albrecht M. Regeltempostörungen und PMS. Vitex agnus castus in einer Anwendungsbeobachtung. TW Gynäkologie 1994; 7: 49-52.
 3. Küpper C, Loch E-G. Prämenstruelles Syndrom. Deutsche Apotheker Zeitung 1996; 136: 23-29.
 4. Sondheimer S J. Etiology of premenstrual syndrome. In: Smith S, Schiff I, eds. Modern management of premenstrual syndrome. New York: Norton Medical Books, 1994:46-54.
 5. Beatrix Roemheld-Hamm, American Family Physician, Vol.72, No.5, Sept.1, 2005
 6. R Schellenberg, BMJ 2001;322:134-137 ( 20 January )
 7. Vittorio Unfer, John E. Nestler, Zdravko A. Kamenov, et al Intl J of Endocrynology Volume 2016

Adagolás

Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Kutya:

 • ≤ 10kg: 3 x ¼;
 • 10-20kg: 3 x ½;
 • 20-30kg: 3 x ¾;
 • ≥30kg: 3 x 1;

Macska:

 • ≤ 5kg: 3 x ¼;
 • ≥5kg: 3 x ½;

Kockázatok

Szájon át történő alkalmazást követően átmeneti étvágytalanság, alakulhat ki az esetek kevesebb, mint egy százalékában.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AGNINE tabletta” értékelése elsőként


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.

Aginine tabletta 60 db
AGNINE tabletta
12550 Ft