Termékek

CENTAMIN FORTE tabletta

13100 Ft

✅ Ízületi regeneráció
✅ Kötőszövetek erősítése
✅ Ín, ízület erősítése
✅ Ízületek mozgásának támogatása
✅ Fájdalomcsillapítás a hagyományos nem-szteroid szereknél is hatékonyabban
✅ Ízületi merevség csökkentése
✅ Ízületi gyulladás enyhítése

Megelőzi az ízületi degenerációt, és erősíti a kötőszövetet, különösen az ínakat és az ízületi porcot, ezáltal visszaadja az ízületek mobilitását.

Tüneti fájdalomcsillapítást és gyulladás csökkentést okoz, valamint a konvencionális nem-szteroid szereknél hatékonyabban enyhíti az ízületi gyulladás okozta ízületi merevséget.

Vemhes állat kezeléséről adatok nem állnak rendelkezésre. Mellékhatások nem ismertek.

43 készleten

 • Ellenőrzött online állatpatika
 • Gyors, megbízható szállítás
 • Szakértő segítség
 • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség
Kategória:

Leírás

Centella asiatica kivonat150mg
Curcuma longa kivonat150mg
Boswellia serrata kivonat150mg
VivőanyagokEtil-cellulóz, Polyvinyl-pyrrolidone k30, keményítő, Na-glikolát, Magnézium-sztearát, talkum.
Bevonó anyagokHidroxipropil-metilcellulóz,Titánium-dioxide, talkum, PEG – 600, E110, Isopropil-alkohol, Metilén-diklorid.
Tartósító anyagokMetil-paraben-Na, Propil-paraben-Na

Farmakológia és klinikai hatások: Egyszeri szájon át történő alkalmazás után körülbelül 50% felszívódik a gyomor-bélrendszerből, a plazma csúcsértéket 4 órával a beadás után figyelték meg. A metabolizmus a glükuronil/sulfuronil konjugátumok képződésén keresztül az epeutakon át történik. Az asiaticosid hidrolízissel asiatic savvá alakul a bélflórában. A konjugált triterpen sav enterohepatikus körforgalomban vesz részt, majd a bélsárral, mint változatlan asiatic sav ürül ki, valószínűleg a bélflóra által a konjugátum hidrolízisével. Csaknem a teljes kiürülés megtörténik 72 óra alatt a bélsárral, hozzávetőlegesen 2% ürül a vizelettel.

Centella asiatica: Csökkenti az ér-permeabilitást az endothel sejtek integritásának növelésével, és javítja a mikrocirkulációt. Az asiaticosid szintén ismerten növeli a mukopoliszacharid metabolizmust és növeli a glükozaminoglikán – elsősorban a hyaluron sav és chondroitin – szintézist.

A Curcuminoid-ok a Curcuma longa rizómáinak kivonatából származnak. Fő biológiai jellemzőjük a gyulladás ellenes aktivitás, amelynek erőssége összevethető a szteroid és nem-szteroid (pl. indometacin, fenilbutazon) gyógyszerekkel. A curcuminoidok ismertek topoizomeráz 1 és 2 enzim gátló aktivitásukról. A curcuminoidok gátolják azon enzimeket, amelyek részt vesznek a gyulladáskeltő anyagok szintézisében, mint az arachidonsav szerű vegyületek, prosztaglandinok és prosztaciklinek. A curcuminoidok általános gyulladáscsökkentő hatása a szintén jól ismert antioxidáns tulajdonságukkal is összefügg. A curcuminoidok gyulladáscsökkentő hatását kettős vak klinikai vizsgálatokban is tesztelték artritiszes betegeken és a terápiás hatás bizonyítottan megegyezett a fenylbutazon terápiás hatásával. A curcuminoidok gátolják a lipid peroxidációt, mely jelenség az antioxidáns és gyulladást csökkentő hatást is magyarázza.

Boswellia serrata: A Boswellia serrata kivonatok nem-redox, nem kompetitív 5-lipooxigenáz gátlás révén gátolják a neutrofil granulociták leukotrin bioszintézisét.  A hatást a boswellic savak enzimhez kötődése váltja ki.

Klinikai vizsgálatokban jó eredményekről számoltak be artritises, egyéb gyulladásos megbetegedések és ödémák kezelésében.

Adagolás

Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Kutya:

 • ≤ 10kg: 3 x ¼;
 • 10-20kg: 3 x ½;
 • 20-30kg: 3 x ¾;
 • ≥30kg: 3 x 1;

Macska:

 • ≤ 5kg: 3 x ¼;
 • ≥5kg: 3 x ½;

Nyilvántartási szám

Nyilvántartási szám: 1698/1/NM/2020 NÉBIH ÁTI (60 db)

 1. Montecchio GP. et al: Centella Asiatica Triterpenic Farction (CATTF) Reducing the Number of Circulating Endothelial Cells in Subjects with Postphlebitic Syndrome. 1991;76(3);256-9
 2. Cesarone MR. et al: Attivita Microcirculatoria della Centella Asiatica nell’Insufficienza Venosa. Minerva cardioangiol. 1994; 42(6) 299-304. (in italian, with english summary)
 3. Srimal, R.C., Dhawan, BN: Pharmacology of Deiferuloyl Methane (curcumin), a Non-Steroidal Anti-Inflammatory Agent. Pharm.Pharmacol. 1973; 25: 447-52.
 4. Ghatak, N., Basu, N: Sodium Curcuminate as an Effective Anti-Inflammatory Agent. Indian J. Exp. Biol. 1974; 10: 235. (short communication)
 5. Srimal, R.C., Dhawan, B.N: Pharmacological and clinical studies on Curcuma longa. 131-42
 6. Deodhar, S.D. et al: Preliminary Study on Antireumatic Activity of Curcumin (Deiferuloyl Methane). Indian J. Med. Res. 1980; 71: 632-634.
 7. Huang, M.T. et al: Inhibitory Effects of Curcumin on in vitro Lipoxygenase and Cyclooxygenase Activities in Mouse Epidermis. Cancer Res. 1991,51,813-9.
 8. Rao, C.V. et al: Inhibition by Dietary Curcumin of Azoxymethane-Induced Ornithine Decarboxylase, Tyrosine Protein Kinase Arachidonic Acid Metabolism and Aberrant Crypt Formation in the Rat Colon. Carcinogenesis, 1993; 14: 2219-25.
 9. Rao, C.V. et al: (1993) Chemoprevention of Colon Carcinogenesis by Dietary Curcumin, a Naturally Occurring Plant Phenolic Compound Cancer Res. 55,259-266
 10. Sharma, S.C. et al: Lipid Peroxide Formation in Experimental Inflammation. Pharmacol. 1972; 21: 1210-1214.
 11. Sharma, O.P. (1976). Antioxidant activity of curcumin and related compounds Pharmacol. 25,1811-1812.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

CENTAMIN FORTE tabletta
13100 Ft