Termékek

CENTAMIN FORTE tabletta

13100 Ft

✅ Ízületi regeneráció
✅ Kötőszövetek erősítése
✅ Ín, ízület erősítése
✅ Ízületek mozgásának támogatása
✅ Fájdalomcsillapítás a hagyományos nem-szteroid szereknél is hatékonyabban
✅ Ízületi merevség csökkentése
✅ Ízületi gyulladás enyhítése

Megelőzi az ízületi degenerációt, és erősíti a kötőszövetet, különösen az ínakat és az ízületi porcot, ezáltal visszaadja az ízületek mobilitását.

Tüneti fájdalomcsillapítást és gyulladás csökkentést okoz, valamint a konvencionális nem-szteroid szereknél hatékonyabban enyhíti az ízületi gyulladás okozta ízületi merevséget.

Vemhes állat kezeléséről adatok nem állnak rendelkezésre. Mellékhatások nem ismertek.

113 készleten

 • Ellenőrzött online állatpatika
 • Gyors, megbízható szállítás
 • Szakértő segítség
 • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség
Kategória:

Leírás

Centella asiatica kivonat150mg
Curcuma longa kivonat150mg
Boswellia serrata kivonat150mg
VivőanyagokEtil-cellulóz, Polyvinyl-pyrrolidone k30, keményítő, Na-glikolát, Magnézium-sztearát, talkum.
Bevonó anyagokHidroxipropil-metilcellulóz,Titánium-dioxide, talkum, PEG – 600, E110, Isopropil-alkohol, Metilén-diklorid.
Tartósító anyagokMetil-paraben-Na, Propil-paraben-Na

Farmakológia és klinikai hatások: Egyszeri szájon át történő alkalmazás után körülbelül 50% felszívódik a gyomor-bélrendszerből, a plazma csúcsértéket 4 órával a beadás után figyelték meg. A metabolizmus a glükuronil/sulfuronil konjugátumok képződésén keresztül az epeutakon át történik. Az asiaticosid hidrolízissel asiatic savvá alakul a bélflórában. A konjugált triterpen sav enterohepatikus körforgalomban vesz részt, majd a bélsárral, mint változatlan asiatic sav ürül ki, valószínűleg a bélflóra által a konjugátum hidrolízisével. Csaknem a teljes kiürülés megtörténik 72 óra alatt a bélsárral, hozzávetőlegesen 2% ürül a vizelettel.

Centella asiatica: Csökkenti az ér-permeabilitást az endothel sejtek integritásának növelésével, és javítja a mikrocirkulációt. Az asiaticosid szintén ismerten növeli a mukopoliszacharid metabolizmust és növeli a glükozaminoglikán – elsősorban a hyaluron sav és chondroitin – szintézist.

A Curcuminoid-ok a Curcuma longa rizómáinak kivonatából származnak. Fő biológiai jellemzőjük a gyulladás ellenes aktivitás, amelynek erőssége összevethető a szteroid és nem-szteroid (pl. indometacin, fenilbutazon) gyógyszerekkel. A curcuminoidok ismertek topoizomeráz 1 és 2 enzim gátló aktivitásukról. A curcuminoidok gátolják azon enzimeket, amelyek részt vesznek a gyulladáskeltő anyagok szintézisében, mint az arachidonsav szerű vegyületek, prosztaglandinok és prosztaciklinek. A curcuminoidok általános gyulladáscsökkentő hatása a szintén jól ismert antioxidáns tulajdonságukkal is összefügg. A curcuminoidok gyulladáscsökkentő hatását kettős vak klinikai vizsgálatokban is tesztelték artritiszes betegeken és a terápiás hatás bizonyítottan megegyezett a fenylbutazon terápiás hatásával. A curcuminoidok gátolják a lipid peroxidációt, mely jelenség az antioxidáns és gyulladást csökkentő hatást is magyarázza.

Boswellia serrata: A Boswellia serrata kivonatok nem-redox, nem kompetitív 5-lipooxigenáz gátlás révén gátolják a neutrofil granulociták leukotrin bioszintézisét.  A hatást a boswellic savak enzimhez kötődése váltja ki.

Klinikai vizsgálatokban jó eredményekről számoltak be artritises, egyéb gyulladásos megbetegedések és ödémák kezelésében.

Adagolás

Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Kutya:

 • ≤ 10kg: 3 x ¼;
 • 10-20kg: 3 x ½;
 • 20-30kg: 3 x ¾;
 • ≥30kg: 3 x 1;

Macska:

 • ≤ 5kg: 3 x ¼;
 • ≥5kg: 3 x ½;

Nyilvántartási szám

Nyilvántartási szám: 1698/1/NM/2020 NÉBIH ÁTI (60 db)

 1. Montecchio GP. et al: Centella Asiatica Triterpenic Farction (CATTF) Reducing the Number of Circulating Endothelial Cells in Subjects with Postphlebitic Syndrome. 1991;76(3);256-9
 2. Cesarone MR. et al: Attivita Microcirculatoria della Centella Asiatica nell’Insufficienza Venosa. Minerva cardioangiol. 1994; 42(6) 299-304. (in italian, with english summary)
 3. Srimal, R.C., Dhawan, BN: Pharmacology of Deiferuloyl Methane (curcumin), a Non-Steroidal Anti-Inflammatory Agent. Pharm.Pharmacol. 1973; 25: 447-52.
 4. Ghatak, N., Basu, N: Sodium Curcuminate as an Effective Anti-Inflammatory Agent. Indian J. Exp. Biol. 1974; 10: 235. (short communication)
 5. Srimal, R.C., Dhawan, B.N: Pharmacological and clinical studies on Curcuma longa. 131-42
 6. Deodhar, S.D. et al: Preliminary Study on Antireumatic Activity of Curcumin (Deiferuloyl Methane). Indian J. Med. Res. 1980; 71: 632-634.
 7. Huang, M.T. et al: Inhibitory Effects of Curcumin on in vitro Lipoxygenase and Cyclooxygenase Activities in Mouse Epidermis. Cancer Res. 1991,51,813-9.
 8. Rao, C.V. et al: Inhibition by Dietary Curcumin of Azoxymethane-Induced Ornithine Decarboxylase, Tyrosine Protein Kinase Arachidonic Acid Metabolism and Aberrant Crypt Formation in the Rat Colon. Carcinogenesis, 1993; 14: 2219-25.
 9. Rao, C.V. et al: (1993) Chemoprevention of Colon Carcinogenesis by Dietary Curcumin, a Naturally Occurring Plant Phenolic Compound Cancer Res. 55,259-266
 10. Sharma, S.C. et al: Lipid Peroxide Formation in Experimental Inflammation. Pharmacol. 1972; 21: 1210-1214.
 11. Sharma, O.P. (1976). Antioxidant activity of curcumin and related compounds Pharmacol. 25,1811-1812.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„CENTAMIN FORTE tabletta” értékelése elsőként


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.

CENTAMIN FORTE tabletta
13100 Ft