Termékek

DELITH szirup

7460 Ft

✅ Kálcium-oxalát húgykövesség kiegészítő kezelése
✅ Fagyálló (etilén-glikol) mérgezés kiegészítő kezelése
✅ Görcsoldó hatás
✅ Húgykő ürülés elősegítése

Alkalmazása kálcium-oxalát urolitiázis, húgykövesség kiegészítő terápiájában javasolt. Etilén-glikol (fagyálló) okozta mérgezés kiegészítő terápiájában.

71 készleten

 • Ellenőrzött online állatpatika
 • Gyors, megbízható szállítás
 • Szakértő segítség
 • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség

Leírás

Phyllanthus niruri kivonat300mg
Hemidesmus indicus kivonat150mg
SzirupQ.S.
SzínezékCarmoisine (EC 222-657-4)
VivőanyagokNátrium-methyl-paraben és Nátrium-propyl-paraben
ÍzesítőFekete ribizli

Phyllanthus niruri A Phyllanthus niruri kivonat máj enzimek – az Alanine Glyoxylate Aminotransferase (AGT) és Glyoxylate Hydroxypyruvate Reductase (GR/HPR) – élettani értékeinek helyreállításával akadályozza meg a kálcium-oxalát kristályok képződését. A Phyllanthus niruri kivonatnak gátló hatása van a kálcium-oxalát kristályok növekedésére, amely gátló hatás független a vizeletben kiválasztódó citrát és magnézium koncentrációtól, azonban összefüggést találtak a glükóz amino glikánok (GAG-k) fokozott kőbe épülésével. A kálcium-oxalát kristályok növekedésének és aggregációjának gátlása a kőképződés korai szakaszában történik. A Phyllanthus niruri kivonat a kálcium-oxalát kristályok kialakulása során koncentrációtól függetlenül hat. Ez a válasz reakció még nagyon magas, patológiás kálcium oxalate koncentrációknál is megfigyelhető volt. A sima izmok ellazítása révén görcsoldó hatása van, különösen a húgyutakban, ami megkönnyíti a húgykövek kiürülését.

Hemidesmus indicus A Hemidesmus indicus gyökér kivonat hatását a kálcium-oxalát kőképződésre a vizelet-, vér szérum- és vese homogenizátum különböző összetevőinek analízisével tanulmányozták. Etilénglikol adagolása hyperoxaluriát és a vese megnövekedett kálcium és foszfát kiválasztását eredményezte. A Hemidesmus indicus gyökér kivonatának szájon át történő adagolása jelentősen csökkentette a vizelet emelkedett oxalát szintjét.

A Phyllanthus niruri és Hemidesmus indicus kivonatokat együtt alkalmazva, a Delith készítmények hatékonyan megakadályozzák a húgyutakban a kálcium-oxalát kőképződést, illetve a kialakult köveket feloldják és elősegítik a húgykövek szervezetből történő kiürülését.

Vemhes állat kezeléséről adatok nem állnak rendelkezésre. Mellékhatások nem ismertek.

Adagolás

Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Kutya:

 • ≤ 10kg: 3 x 1,5ml;
 • 10-20kg: 3 x 3,5ml;
 • 20-30kg: 3 x 5ml;
 • ≥30kg: 3 x 7-10ml;

Macska: 0,5 ml/kg;

Nyilvántartási szám

Nyilvántartási szám: 1701/1/NM/2020 NÉBIH ÁTI (200 ml)

 1. Thyagarajan SP et al: Effect of Phyllantus Amarus on Chronic Carriers of Hepatitis Virus. Lancet 1988 8614: 764-6
 2. Barros ME et al: Effects of an aqueous extract from Phyllantus niruri on Calcium Oxalate crystallization in vitro. Urol Res. 2003;30: 374-9.
 3. Freitas AM et al: The effect of Phyllantus Niruri on Urinary Inhibitors of Calcium Oxalate Crystallization and Other Factors Associated with Renal Stone Formation. BJU Int. 2002 89(9): 829-34.
 4. Campos AH, Schor N.: Phyllantus Niruri Inhibits Calcium Oxalate Endocytosis by Renal Tubular Cells: Its Role in Urolithiasis. Nephron 1999; 81: 393-7

DELITH szirup termékről 1 értékelés

 1. 5 az 5-ből

  Asszisztens

  Nicolas kutyusunknál hugykő műtét történt több mint 2 éve. Nagyon sok keresés után végre találtam egy terméket ami a kálcium oxalát kő eloldásában segít. Elkezdtük alkalmazni műtét után fél évvel. Tudtuk sajnos hogy újabb kövek fejlődtek a hólyagban, de bizakodva adtuk Nicolasnak a szirupot. Fél éves kontrolon az orvosunk közölte, nincsenek kövek. Tudtuk hogy történt valami még a vizsgálat előtt mert Nicolas 3 havonra véres pisivel lepett meg minket. Ma már nem szaladunk dokihoz mert pár nap alatt rendeződik a vizelete, ilyenkor tudjuk, ürül a homokká vált üledék. Nagyon örülök, hogy sokat kutattam és megtaláltam a Delith szirupot. Köszönjük Fitovet. Csak ajánlani tudom a terméküket. Gabi és Nicolas

Mondd el a véleményed


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.

DELITH szirup
DELITH szirup
7460 Ft