Termékek

UT PRIM tabletta

8450 Ft

✅ Hüvely flóra és hüvely pH normalizálása
✅ Tejelválasztás fokozása
✅ Szoptatott újszülöttek növekedésének támogatása az anyatejen keresztül
✅ Csökkenti a stressz hormonok termelődését
✅ Nyugtató hatású
✅ Méhizomzat ellazítása
✅ Petefészek működé stimulálása
✅ Szaporodóképesség fokozása a nőstényeknél
✅ Véralvadást segítő hatás

66 készleten

  • Ellenőrzött online állatpatika
  • Gyors, megbízható szállítás
  • Szakértő segítség
  • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség

Leírás

Támogatja a normál hüvelyflóra és hüvely pH helyreállítását. Fokozza a tejelválasztást, pozitívan hat a szoptatott újszülöttek növekedésére. Elősegíti a petefészek és a méh fiziológiás működését és a felkészülést a vemhesülésre.

Asparagus racemosus:200 mg
Saraca indica kivonat:500 mg
Symplocos racemosa kivonat:300 mg

Vivőanyagok: Etil-cellulóz, Polyvinyl-pyrrolidone k30, keményítő, Na-glikolát, Magnézium-sztearát, talkum.

Bevonó anyagok: Hidroxipropil-metilcellulóz, Titánium-dioxide, talkum, PEG – 600, E110, Isopropil-alkohol, Metilén-diklorid.

Tartósító anyagok: Metil-paraben-Na, Propil-paraben-Na

Az Asparagus racemosus számos összetevőjét izolálták, kiemelkedik közülük a shatavarin nevű szaponin. A shatavarin (shatavarin IV) in vitro és in vivo vizsgálatokban egyaránt jelentős daganat ellenes hatást mutatott. Növeli a testsúlyt és javítja a takarmány hasznosulást.

A prolaktin koncentráció emelésén keresztül fokozza a tejelválasztást és támogatja az újszülöttek növekedését.

Csökkenti a stressz hormonok termelődését, nyugtató hatású, valamint csökkenti a stress indukálta vércukorszint emelkedést. Pozitívan hat a méhizomzat ellazulására.

A Saraca indica őshonos indiai gyógynövény, melyet Asoka néven is ismernek. Számos betegség gyógyításában használják, fájdalomcsillapítóként, illetve segíti az emésztést, csillapítja a szomjúságérzetet. Emellett antidiabetikus, daganatellenes, gyomorfekélyt megelőző, antioxidáns és fájdalomcsillapító hatása is ismert.

Bakteriális és gombás fertőzésekben is hatékonyan alkalmazható.

A Symplocos racemose normalizálja az FSH és LH szekréciót, így segíti a nemi érés lezajlását, a petefészekben a petesejt termelést és elősegíti az ovulációt és a sárgatest kialakulását. Antiandrogén hatásán keresztül normalizálja a petefészek működést és növeli a fertilitást, mivel helyreállítja az ösztrogén, progeszteron és koleszterin szintet. Pozitívan hat a petefészek szöveti szerkezetére.

Vérzéscsillapító hatása révén segíti a véralvadást orrvérzés, egyéb szivárgó vérzés esetén.

Vemhes állat kezeléséről adatok nem állnak rendelkezésre. Mellékhatások nem ismertek.

Adagolás

Kutya: ≤ 10kg: 3 x ¼; 10-20kg: 3 x ½; 20-30kg: 3 x ¾; ≥30kg: 3 x 1;

Macska: ≤ 5kg: 3 x ¼; ≥5kg: 3 x ½; Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Nyilvántartási szám

Nyilvántartási szám: 1955/1/NM/2021 NÉBIH ÁTI (60 db)

  1. Ajitha Sharma, Devasya Narayana Sharma. A Comprehensive Review of the Pharmacological Actions of Asparagus Racemosus. Am. J. PharmTech Res. 2017; 7(1)
  2. Raja Chakraborty, Saikat Sen, Manoj Kumar Deka, B Rekha, Sandeep Sachan. Anti-Microbial Evaluation of Saraca indica Leaves Extracts by Disk Diffusion Method. Journal of Pharmaceutical, Chemical and Biological Sciences , 2014; 1(1):01-05
  3. Niyati Acharya, Sanjeev Acharya, Unnati Shah, Ripal Shah, Lal Hingora. A comprehensive analysis on Symplocos racemosa Roxb.: Traditional uses, botany, phytochemistry and pharmacological activities. Journal of Ethnopharmacology. 2016; 182; (2) 236-251

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„UT PRIM tabletta” értékelése elsőként


Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden aktualitásról, hírünkről, akcióinkról! Tudástárunkban sok érdekes, segítő tartalmat olvashat az állatok egészségéről, betegségeiről, gyógynövényekről.

* kötelező mező

Kérjük a feliratkozáshoz fogadja el a Fitovet adatkezelési tájékoztatót

A Fitovet az adatait bizalmasan tárolja és harmadik féllel nem osztja meg.

UT PRIM tabletta
8450 Ft