Termékek

UT PRIM tabletta

8450 Ft

✅ Hüvely flóra és hüvely pH normalizálása
✅ Tejelválasztás fokozása
✅ Szoptatott újszülöttek növekedésének támogatása az anyatejen keresztül
✅ Csökkenti a stressz hormonok termelődését
✅ Nyugtató hatású
✅ Méhizomzat ellazítása
✅ Petefészek működé stimulálása
✅ Szaporodóképesség fokozása a nőstényeknél
✅ Véralvadást segítő hatás

  • Ellenőrzött online állatpatika
  • Gyors, megbízható szállítás
  • Szakértő segítség
  • Utánvétes és biztonságos online fizetési lehetőség

Leírás

Támogatja a normál hüvelyflóra és hüvely pH helyreállítását. Fokozza a tejelválasztást, pozitívan hat a szoptatott újszülöttek növekedésére. Elősegíti a petefészek és a méh fiziológiás működését és a felkészülést a vemhesülésre.

Asparagus racemosus:200 mg
Saraca indica kivonat:500 mg
Symplocos racemosa kivonat:300 mg

Vivőanyagok: Etil-cellulóz, Polyvinyl-pyrrolidone k30, keményítő, Na-glikolát, Magnézium-sztearát, talkum.

Bevonó anyagok: Hidroxipropil-metilcellulóz, Titánium-dioxide, talkum, PEG – 600, E110, Isopropil-alkohol, Metilén-diklorid.

Tartósító anyagok: Metil-paraben-Na, Propil-paraben-Na

Az Asparagus racemosus számos összetevőjét izolálták, kiemelkedik közülük a shatavarin nevű szaponin. A shatavarin (shatavarin IV) in vitro és in vivo vizsgálatokban egyaránt jelentős daganat ellenes hatást mutatott. Növeli a testsúlyt és javítja a takarmány hasznosulást.

A prolaktin koncentráció emelésén keresztül fokozza a tejelválasztást és támogatja az újszülöttek növekedését.

Csökkenti a stressz hormonok termelődését, nyugtató hatású, valamint csökkenti a stress indukálta vércukorszint emelkedést. Pozitívan hat a méhizomzat ellazulására.

A Saraca indica őshonos indiai gyógynövény, melyet Asoka néven is ismernek. Számos betegség gyógyításában használják, fájdalomcsillapítóként, illetve segíti az emésztést, csillapítja a szomjúságérzetet. Emellett antidiabetikus, daganatellenes, gyomorfekélyt megelőző, antioxidáns és fájdalomcsillapító hatása is ismert.

Bakteriális és gombás fertőzésekben is hatékonyan alkalmazható.

A Symplocos racemose normalizálja az FSH és LH szekréciót, így segíti a nemi érés lezajlását, a petefészekben a petesejt termelést és elősegíti az ovulációt és a sárgatest kialakulását. Antiandrogén hatásán keresztül normalizálja a petefészek működést és növeli a fertilitást, mivel helyreállítja az ösztrogén, progeszteron és koleszterin szintet. Pozitívan hat a petefészek szöveti szerkezetére.

Vérzéscsillapító hatása révén segíti a véralvadást orrvérzés, egyéb szivárgó vérzés esetén.

Vemhes állat kezeléséről adatok nem állnak rendelkezésre. Mellékhatások nem ismertek.

Adagolás

Kutya: ≤ 10kg: 3 x ¼; 10-20kg: 3 x ½; 20-30kg: 3 x ¾; ≥30kg: 3 x 1;

Macska: ≤ 5kg: 3 x ¼; ≥5kg: 3 x ½; Szájon át alkalmazandó. A testtömeg kilogramm alapján megállapított adag közvetlenül az állat szájába vagy az eleségbe keverve is beadható.

Nyilvántartási szám

Nyilvántartási szám: 1955/1/NM/2021 NÉBIH ÁTI (60 db)

  1. Ajitha Sharma, Devasya Narayana Sharma. A Comprehensive Review of the Pharmacological Actions of Asparagus Racemosus. Am. J. PharmTech Res. 2017; 7(1)
  2. Raja Chakraborty, Saikat Sen, Manoj Kumar Deka, B Rekha, Sandeep Sachan. Anti-Microbial Evaluation of Saraca indica Leaves Extracts by Disk Diffusion Method. Journal of Pharmaceutical, Chemical and Biological Sciences , 2014; 1(1):01-05
  3. Niyati Acharya, Sanjeev Acharya, Unnati Shah, Ripal Shah, Lal Hingora. A comprehensive analysis on Symplocos racemosa Roxb.: Traditional uses, botany, phytochemistry and pharmacological activities. Journal of Ethnopharmacology. 2016; 182; (2) 236-251

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

UT PRIM tabletta
8450 Ft